Vihreät arvot ovat olleet toiminnallemme keskeinen ohjenuora koko 20-vuotisen historiamme ajan. Ympäristökysymykset ja ilmastonmuutos ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan, minkä vuoksi pienet ja suuremmat ympristöteot ovat myös Caruselin arjessa entistä keskeisempiä. Haluamme olla elävä esimerkki siitä, että kahvilakin voi olla aktiivinen ja vastuullinen ympäristötoimija.

aurinko tuottaa energiaa

Koska energiantuotanto on ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen kannalta, olemme panostaneet aurinkoenergiaan, tuulienergiaan ja meren lämmön hyödyntämiseen. Voisi sanoa, että olemme kahviloiden edelläkävijä uusiutuvan energian hyödyntämisessä: Carusel oli Helsingin ensimmäinen aurinkopaneeleja käyttävä kahvila. 

Caruselin katolle on asennettu 110 aurinkopaneelia, jotka tuottavat 1 000 000 kahvikupin edestä energiaa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että saamme 15-20 % sähkön tarpeestamme aurinkopaneeleista.

 

vihreä elämäntapamme

Lämmitämme merilämmöllä. Saamme vuosittain 75 % kokonaislämmitystarpeestamme merivedestä.

Tuotamme energiaa myös tuulella. Tuulimyllyt tuottavat sähköä ravintolan katolla ympäri vuoden.

Säästämme vettä. Säästämme vuodessa noin 400 000l litraa vettä käyttämällä vedettömiä pisuaareja.

Käytämme kierrätyspaperia. Käytämme kierrätetystä paperista tehtyä vessapaperia.

Käytämme kierrätettäviä kertakäyttöastioita. Näin olemme saaneet muovin käyttöä tiputettua roimasti.

Kierrätämme jätteet. Lajittelemme pahvit, metallit, posliinit, lasi-, bio- ja energiajätteet, minkä lisäksi alihankkijamme hödyntävät friteeraus- ja paistorasvamme.

vesilampo.png
 
sienet.jpg

Kuulumme biodynaamiseen ruokaosuuskuntaan.  Rakastamme omien yrttien ja kasvisten kasvattamista, ja omistammekin kaksi osuutta Herttoniemen biodynaamisessa ruokaosuuskunnassa. Olemme kasvattaneet erityisesti talvivalkosipuleita jo useamman vuoden ajan. Käytämme osuuskunnan satoa myös Caruselin ruokien raaka-aineina. Tänä vuonna teimme runsaasta kirsikkasadosta superihanaa kirsikkajäätelöä ja raparperit päätyivät piirakoiksi.

Kanamunat ovat luomua Käytämme tuotteissamme ainoastaan luomukananmunia. Suosimme muutenkin raaka-aineissa luomu- sekä lähiruokaa.