Tapahtumakalenteri

2019

 


GRAMOFONI BIG BAND 27.8 klo 19

gramofoni big band.jpg

Gramofoni Big Band on vuonna 2008 perustettu eksklusiivisesti saksofoneista koostuva orkesteri, jota täydentää komppiryhmä: rummut, kitara, basso ja piano. Orkesterin ohjelmisto koostuu pääasiassa swing-aikakauden klassikoista kokoonpanolle sovitettuna. Sopraano- ja alttosaksofonit soittavat trumpettistemmoja, tenori- ja baritonisaksofonit korvaavat pasuunat. Näiden lisäksi eturivissä on perinteiseenkin big bandiin kuuluva saksofonisektio. Gramofoni Big Band on Suomessa ainutlaatuinen kokoonpano. 

Orkesteri on esiintynyt kuluvan vuoden aikana mm. Keskustakirjasto Oodin loppuunmyydyssä konsertissa Maijansalissa sekä Vuotalon popup-tapahtumassa. Orkesteri harjoittelee viikoittain ja uudistaa ohjelmistoaan kohti modernimpaa ilmaisua. 

Ville Syrjäläinen on toiminut orkesterin kapellimestarina syksystä 2018 lähtien. ”Tämä orkesteri edustaa musiikin tekemistä parhaimmillaan. Taustoiltaan mitä erilaisemmat ihmiset valitsevat musisoida yhdessä tavoitteellisesti joka viikko. Olen etuoikeutettu saadessani tehdä tätä työkseni ja kehittyä kapellimestarina orkesterin mukana. Ohjelmiston uudistus on saatu hyvin käyntiin ja toukokuussa Vuotalossa ensimmäistä kertaa esitetty Chick Corean ’Spain’ oli askel tähän suuntaan.” 

Orkesterin on perustanut Sami Katainen, jota on kiittäminen hänen saksofonimusiikin eteen tekemästä työstä.

Carusel_Livekeikat_50x70.jpg